szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Parlament erre hivatkozva tolta ki a határidőt.

A Parlament kedden megszavazta azt a törvénymódosítást, amely szerint október végéig adtak haladékot a banki adategyeztetésre. A változtatást az után kezdeményezte Varga Mihály pénzügyminiszter, hogy a Magyar Bankszövetség jelezte, hogy az ügyfelek egy részénél nem zárul le az átvilágítás a június 26-ig, márpedig ezt követően az adategyeztetésben részt nem vevő ügyfelek számláit blokkolnák. Ez jelenleg egymilliónál is több embert érintene.

Az Mfor.hu ezután kérdezte meg a bankokat, hány magán-, illetve vállalati kliensnek kell magát azonosítania. A Budapest Banknál lakossági ügyfeleket nem érinti az újraazonosítási kampány, a vállalati ügyfelek esetében az újraazonosítást elvégzők aránya meghaladja a 85 százalékot.

A CIB-nél a magánszemélyek 11 százaléka nem tett még eleget az adategyeztetési kötelezettségnek. Céges rendelkezők esetében az arány magasabb, 20 százalék, viszont azon céges ügyfeleink aránya, ahol egyetlen rendelkező sem azonosította még magát, jelenleg 5,5 százalék.

Az Ersténél és a K&H-nál elenyésző az újraazonosítatlan ügyfelek száma. Utóbbi pénzintézetnél az ügyfelek 2-3 százaléka nem végezte még el az adategyeztetést.

A Raiffeisen, az UniCredit, a Takarék Csoport és az MKB Bank számokat nem közölt, csak azt, hogy jól haladnak a munkával.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csak rámutatnak az anyajegyre ezzel a kütyüvel, és megmondja, bőrrákról van-e szó

Csak rámutatnak az anyajegyre ezzel a kütyüvel, és megmondja, bőrrákról van-e szó

Az örmény népirtás elismerésére készül Joe Biden

Az örmény népirtás elismerésére készül Joe Biden

A piramisjáték hazai nagyasszonya – Magyar svindlerek, 7. rész

A piramisjáték hazai nagyasszonya – Magyar svindlerek, 7. rész