szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

2022-ben férfi kézilabda-Európa-bajnokság lesz Magyarországon, az elmúlt évek egyik legnagyobb budapesti beruházására lesz az erre az eseményre épülő multifunkcionális sportcsarnok. Az előzetes becsléseknél tízszer drágább lehet.

10-15 milliárd helyett 115 milliárdba kerül majd az új kézilabdacsarnok, vagyis az első becsléseknél egy nullával többe kerülhet a létesítmény – írja a G7 gazdasági szakportál. Kocsis Máté tavaly a Hír Tv-nek azt nyilatkozta, szerinte „az infrastrukturális fejlesztésekkel együtt 10, akár 15 milliárd forintot is elérő beruházásokról lesz szó.”

Hangsúlyozta, ezek mindössze becslések, de az azóta kiírt közbeszerzésekre beérkező ajánlatok alapján a lap azt írja, a legalacsonyabb ár is megközelítette a 116 milliárd forintot, míg a legmagasabb kevés híján 160 milliárd volt.

Megjegyzik, a legolcsóbb ajánlatot egyébként a Mészáros Lőrinc és gyerekei tulajdonában lévő Fejér B.Á.L. Zrt. adta, így minden jel arra utal, hogy ők húzhatják fel a 20 ezer fő befogadására alkalmas csarnokot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radnai Károly: Amilyen a társadalom, olyan az adórendszer

Radnai Károly: Amilyen a társadalom, olyan az adórendszer

Camel festésű B-csoportos régi Lancia vár új gazdára

Camel festésű B-csoportos régi Lancia vár új gazdára

Már közel jár a Földhöz a Hajabusza-2 űrszonda, mikuláskor dobja le különleges csomagját

Már közel jár a Földhöz a Hajabusza-2 űrszonda, mikuláskor dobja le különleges csomagját