szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az LMP szerint a többi piaci szereplővel ellentétben Hosszú Katinka klubja ingyenesen, gazdasági tevékenység keretében használhatta a létesítményt.

A Duna Aréna használata miatt ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője, aki szerint hűtlen kezelés gyanúja merült fel az ügyben.

A párt közleményében azt írta, a gyanú szerint Hosszú Katinka klubja, az Iron Aquatics, gazdasági tevékenység keretében, de ingyenesen használhatta a Duna Arénát. A tények azt mutatják, hogy az üzemeltető Bp2017 Kft.-nek nem volt az uszodára vonatkozó bérleti szerződése az Iron Corporation Kft.-vel, vagyis a klub a többi piaci szereplővel ellentétben ingyen működhetett az uszodában.

A 24.hu a Duna Arénát üzemeltető állami Bp2017 Kft.-től több mint két éve próbálta megszerezni a szerződéseit, amelyeket a vállalat a jogerős bírósági ítélet ellenére sem adott ki, ezért végül végrehajtóval látogattak el az állami cég székhelyére.

A cég végül egy listát adott a lapnak, amelyen szerepel ugyan egy, az Iron Corporation Kft.-vel kötött megállapodás, de ez egy 25 millió forintos reklámszerződés. Ennek értelmében az Iron Corporation pénzt kapott az állami cégtől, 25 millió forintért – egyebek mellett – videoüzeneteket kellett szállítania "pre-eventekhez", talkshow-kon kellett részt vennie, továbbá vállalati társadalmi felelősségvállalási (CSR) programban is szerepet kellett vállalnia a világklasszisnak.

A lap ez alapján azt írta, Hosszúék pénzt kaptak az állami cégtől, de a klubjuk, az Iron Aquatics bármiféle szerződés nélkül használhatta a Duna Arénát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Újabb drágulás? Téliesítik a Dagályt a Duna Aréna miatt

Koncertek, kiállítás, boksz-Eb: túlzott multifunkcionalitás zavarja az MSZP-t a Duna Aréna működésében, a kormány szerint viszont egyrészt elmúltnyolcév, másrészt az Aréna fenntartja magát. Erről amúgy nem ártana kikérni az ökölvívó-szövetség véleményét sem... A kieső vízfelületek miatt a Dagályt most téliesítik.

Ebben a 45 éves törökbálinti Trabiban csak 45 ezer kilométer van

Ebben a 45 éves törökbálinti Trabiban csak 45 ezer kilométer van

Kínában mindig a nagyobb kell, itt az Audi A7 nyújtott változata

Kínában mindig a nagyobb kell, itt az Audi A7 nyújtott változata

Eső, meleg, szél, napsütés – igazi áprilisi idő lesz jövő héten

Eső, meleg, szél, napsütés – igazi áprilisi idő lesz jövő héten