szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Így próbálnak pénzhez jutni, hogy a béremeléseket kigazdálkodják.

A Magyar Posta bezárja a debreceni és a balatonalmádi üdülőjét, mivel azok jelentős veszteséget termelnek, értesült a Napi.hu. Azt már lehetett tudni, hogy az állami vállalat úgy próbálja kigazdálkodni a béremelést, hogy megválik néhány értékes üdülőjétől, de eddig arról nem érkeztek hírek, hogy az említett két épület is köztük lenne.

Most viszont már azt is tudni, hogy a fenti két üdülő alkalmazottaival már közölték is, hogy január 1-től bezárnak, és a munkaviszonyuk is megszűnik. A Napi.hu azt írja, már nem is lehet szállásokat foglalni januári dátumokra.

Szintén a portál írta meg korábban, hogy az Üllői úti 114-116. szám alatt található hat épület mellett az összes többi üdülőjét értékesítené a Magyar Posta, igaz, akkor még úgy tűnt, a debreceni és a balatonalmádi nem lesz ezek között. Az ingatlanok összértéke akár a 10 milliárd forintos határt is elérheti. Legutóbb 2016-ban készült lista arról, hogy a Postának hány üdülője van, ezeket itt érheti el.

A Népszava még májusban írt arról, hogy tavaly adta meg a kegyelemdöfést a céges üdülőknek a kormány azzal, hogy többek között a saját dolgozó saját szálláson való üdültetésének lehetőségét is kivette 2019-től a kedvezményesen adózó körből.

Nem csak üdülőket szüntetnének meg: a budapesti telephelyeken elbocsátások várhatóak, a 110 embert érintő, csoportos létszámcsökkentésre vonatkozó szándékát néhány napja jelentette be a Magyar Posta. Ez már a harmadik ilyen leépítés, a tavaly októberi és idén februári elbocsátások után. Így összesen 510 embertől válhat meg az állami vállalat. Az alkalmazottak közel 100 ezer forint összegű egyszeri juttatást kapnak a postások teljesítményük elismerésére.

Schamschula György, a Magyar Posta vezérigazgatója korábban azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy a Posta vizsgálja, hogy mely szolgáltatásokat érdemes megtartania, ezek közé tartozik például a hírlapterjesztés, valamint a piros postaládák és a postahivatalok számának és kihasználtságának újragondolása is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kábítószert fogyasztott a hét végi újbudai gyilkosság gyanúsítottja

Kábítószert fogyasztott a hét végi újbudai gyilkosság gyanúsítottja

Már a tünetek megjelenése előtt jelezhet az okosóra, ha valaki elkapta a koronavírust

Már a tünetek megjelenése előtt jelezhet az okosóra, ha valaki elkapta a koronavírust

Az ezredfordulós generációból sokan a koronavírus miatt lesznek autóvásárlók

Az ezredfordulós generációból sokan a koronavírus miatt lesznek autóvásárlók