szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az eredeti szándék ellenére mégsem sújtja majd óriási bírság azokat, akikről egy munkaügyi ellenőrzéskor kiderül, hogy színlelt szerződéssel foglalkoztatnak.

A jövő évtől üzent volna a kormány hadat azoknak akik feketén, illetve színlelt szerződés keretében foglalkoztattak munkavállalókat. A beadvány alapján a bírságösszeg határait cégméret szerint állapították volna meg, és azokat is bírságolták volna, akik a szerződésben foglalt munkabér összegére és a kifizetés határidejére vonatkozó rendelkezéseket sértették meg.

A kormány hadat üzent a feketézőknek

Nincs több fusizás, erről szól egy friss törvénytervezet.

Az Ember Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a benyújtott törvénytervezet részeként arra tett korábban javaslatot, hogy akár a minimálbér négyszeresére rúgó összegre is bírságolhassák a vétkezőket.

Azonban a múlt pénteken benyújtott módosító javaslattal a törvényalkotási bizottság lényegében az összes, munkaügyi ellenőrzésekről és bírságokról rendelkező pontját törölte a törvényjavaslatból – írta az mfor.hu. Értesüléseik szerint annyit fűztek hozzá a változtatáshoz, hogy a "a munkaügyi bírság módosítása nem időszerű".

Több szakértő is úgy értékelte az előterjesztést, hogy a kata szerint adózók ellen léptek fel volna így, a fordulat mögött azonban többen az építőipari ágazati lobbierejét látják.

A parlamenti képviselők a héten szavaznak a kérdésről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A járványban az államé lett a Zuglói Filharmónia

A járványban az államé lett a Zuglói Filharmónia

Itt vannak az ötös lottó nyerőszámai

Itt vannak az ötös lottó nyerőszámai

A koronavírus-védőoltás után a BioNTech igazi nagyágyúja: a rák elleni vakcina

A koronavírus-védőoltás után a BioNTech igazi nagyágyúja: a rák elleni vakcina