szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

A saját lábára állt egy újabb, a nemzeti együttműködés rendszeréhez köthető építőipari érdekcsoport. Évekig kispályáztak, ma sorra nyerik a milliárdos közbeszerzéseket.

Különös hotelprojekt startolt el pár hete a budapesti V. kerületben. A Mérleg utca 4. szám alatt (ami korábban a Mészáros Lőrinchez közeli Appeninné volt) az EB Hungary Invest alakít ki háromcsillagos szállót wellnessrészleggel. Az EBH korábban a miniszterelnöki vő, Tiborcz István üzlettársaként ismert Paár Attila vállalatával, a West Hungária Bauval közösen szerepelt állami tendereken. Együtt rekonstruálták például a Várkert Bazárt is.

Ezek a projektek indíthatták el a társaságot a maga útján, olyannyira, hogy ma már levált gazdatestéről, és önállóan is sikerül brillíroznia a milliárdos tendereken. Persze valószínűleg az is jól jön, hogy nemcsak Tiborcz, hanem Mészáros Lőrinc csúcsoligarcha és Matolcsy György jegybankelnök köreihez is közel áll.

A jelek szerint igazán az idén értek be a kormányközeli kapcsolatok, az EBH több nagyszabású munkát is elnyert önállóan. Például 1 milliárd forintért épít irodaházat Kőbányán a kormányhivatalok osztályainak elhelyezéséhez. A Modern városok program forrásaiból is részesül, 1,4 milliárdból teszi rendbe a tatabányai Tulipános Házat. A Nemzeti Kastélyprogram és a Nemzeti Várprogram keretében pedig a hatvani Grassalkovich- és a budapesti Klebelsberg-kastélyon dolgozik, szintén milliárdos nagyságrendben.

A teljes cikk az e heti HVG Gazdaság rovatában és online a hvg360-on lesz olvasható.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
OGYÉI-főigazgató: Itt nincs politika, szakmai munka folyik

OGYÉI-főigazgató: Itt nincs politika, szakmai munka folyik

Ha otthon szokott edzeni, akkor is kapcsolja be hozzá a számítógépet

Ha otthon szokott edzeni, akkor is kapcsolja be hozzá a számítógépet

Éveken át saját lakásukban kukkolta ügyfeleit egy dallasi bizonságikamera-technikus

Éveken át saját lakásukban kukkolta ügyfeleit egy dallasi bizonságikamera-technikus