szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A zágrábi kormány heteken belül ajánlatot tesz erre.

Április második felében elkészülhet a horvát kormány ajánlata az INA olajipari vállalatban birtokolt Mol-részvények visszavásárlására – mondta a Népszavának Tomislav Ćorić horvát környezetvédelmi és energiaügyi miniszter Zágrábban.

A tárcavezető közölte, a horvát kormány tavaly októberben kötött szerződést a New York-i Lazard befektetési bankkal a tranzakció előkészítésére. Az érintett pénzintézet hat hónapot kapott az ajánlat elkészítésére, ami április második felében lejár.

A Mol-csoport jelenleg az INA-részvények több mint 49 százalékával rendelkezik, amelyeket 2003 óta több részletben vásárolt meg mintegy 1,8 milliárd dollárért. A lap emlékeztet: Zágráb évekkel ezelőtt bejelentette, hogy a Molt ki szeretné vásárolni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Vállalkozás

Német céget vásárolt a Mol

A Mol 100 százalékos tulajdonrészt szerzett a németországi székhelyű, műanyag-újrahasznosítással foglalkozó Aurorában. „A tranzakció révén a Mol megerősíti pozícióját az újrahasznosításra épülő műanyag termékek piacán, valamint erősíti autóipari beszállító pozícióját is” – írja közleményében a magyar olajmulti.