szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hír nem új, Szijjártó Péter már 2018-ban beszélt erről. Most újra szóba került.

Csütörtökön Mumbaiban járt Szijjártó Péter külügyminiszter, ahol egy Budapest és az indiai város közti követlen repülőjárat ügyében is tárgyalt.

A magyar politikus azt mondta, a járattal 7 órára csökkenne a Budapest-Mumbai közti út hossza. Az indiai városba jelenleg Budapestről átszállásokkal több mint 10 óra eljutni.

A The Week cikke szerint Bhagat Singh Koshyari kormányzó ugyancsak szorgalmazta a közvetlen járat létesítését. Azt is elmondta, hogy Mumbainak számos turisztikai vonzereje van, amik érdekelhetik a magyarországi utazókat.

A Budapest-Mumbai repülőjárat létesítésének ötlete nem új, Szijjártó már 2018-ban, Recep Tayyip Erdogan török elnök látogatásakor is beszélt erről. Akkor egy Budapesten rendezett magyar-török üzleti fórum szünetében vezette fel, hogy a világ egyik legnagyobb légitársasága, a Turkish Airlines közvetlen járatot indít(hat) Budapest és az indiai gazdasági élet központja, Mumbai között.

Szijjártó azt is elújságolta kint, mennyire jól teljesít a magyar gazdaság. Az eseményen Jári Ferenc főkonzul, valamint Pethő Gyula nagykövet is jelen voltak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!