szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lehet ízlelgetni a kifejezést: "komfortnövelő karbantartás" történt.

A Közlekedő Tömeg Egyesület közérdekű adatigényléssel fordult a MÁV-hoz annak érdekében, hogy megtudja, a zuglói megállóhely felújítása a kiviteli terveknek megfelelően készült-e el.

A válasz némileg meglepő, kiderült ugyanis, hogy nem készült tervdokumentáció, mert csak

komfortnövelő karbantartás történt.

Az egyesület szerint ez abszurd annak fényében, hogy 293,6 millió forintot költöttek a beruházásra.

Azt is szóvá tették, hogy továbbra is szűk, illetve hepehupás beton fogadja az utasokat, és a megálló továbbra sem akadálymentes. A keskeny peront a Közlekedő Tömeg már korábban is szóvá tette, úgy vélik, balesetveszélyes.

Nem ez az egyetlen MÁV-rekonstrukció, ami komoly vihart kavart az utóbbi időben. Tatán a Tóvároskert MÁV-megállóhelyen sikerült úgy felújítani egy lépcsőt, hogy minden foka különböző magasságú, de még az egyes lépcsőfokok is lejtenek valamelyik irányba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!