szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Harmadik napja zuhan a forint, és nincs, ami megállítsa.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Soha nem voltunk még ennyire közel ahhoz, hogy 350 forintba kerüljön egy euró. Hétfőn órák alatt 340-ről 345-re esett a forintárfolyam, kedden 348-ig zuhant tovább. A szerda reggel is csak addig volt nyugodt, amíg Európában ki nem nyitottak a tőzsdék:

a napi – és egyben a történelmi – mélypont eddig 349,42.

Az esés fő oka természetesen a koronavírus: a világon mindenki attól fél, hogy milyenek lesznek a járvány gazdasági hatásai.

Magyarország azért van különösen nagy bajban, mert egy ilyen bizonytalan nemzetközi helyzetben a befektetők inkább menekítik a pénzüket a teljesen biztonságos devizákba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Navracsics Tibor: Baj van a Fidesz immunrendszerével

Navracsics Tibor: Baj van a Fidesz immunrendszerével

Az Uber és a koronavírus – a nyereség és a veszteség

Az Uber és a koronavírus – a nyereség és a veszteség

Egyre terjed a szilárd sampon – ami nem összekeverendő a száraz samponnal

Egyre terjed a szilárd sampon – ami nem összekeverendő a száraz samponnal