szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy hét alatt közel 12 ezerrel lettek többen az álláskeresők.

Kifejezetten gyors ütemben növekszik a munkanélküliek száma Magyarországon, a Portfolio úgy értesült, hogy

körülbelül 330 ezer embernek nincs munkája. Ez a szám nagyjából 60 ezerrel magasabb, mint a koronavírus-járvány kirobbanása előtti, és közel 70 ezer fős növekedést jelent az előző év áprilisához képest.

A portál azt írja, hogy márciusban a hivatalos adatok alapján 281 ezer álláskereső volt Magyarországon, ami azt jelzi, hogy már a járvány hazai kirobbanásnak hónapjában is voltak elbocsátások, így 6 százalékra emelkedett az álláskeresők aránya az előző havi 5,7-ről. A mostani emelkedéssel pedig elérte a 7 százalékot.

A lap megkereste az Innovációs és Technológiai Minisztériumot, ahonnan még nem kaptak választ, az Atv.hu viszont igen.

A tárca azt közölte, hogy az országosan a regisztrált álláskeresők száma a vizsgált időszakban (március 30.–április 12.) a 14. heti 308 664 főről 15. hétre 320 624 főre emelkedett, azaz

egy hét alatt 11 960 fővel lettek többen.

Az ITM adatai alapján regisztrált álláskeresők egyhetede 25 éven aluli, közel pedig egyötöde 55 éves vagy idősebb. Az álláskeresők több mint fele (53, illetve 53,9 százalék) középfokú iskolai végzettséggel rendelkezik, s csak minden 16. álláskereső volt diplomás (6,2 százalék).

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
64-en haltak meg a koronavírustól vasárnapra

64-en haltak meg a koronavírustól vasárnapra

Pakisztán is megrendeli a Szputnyik V-öt

Pakisztán is megrendeli a Szputnyik V-öt

Fauci: két héten belül jóváhagyják a Johnson & Johnson vakcináját

Fauci: két héten belül jóváhagyják a Johnson & Johnson vakcináját