szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az érkezőket szúrópróba-szerűen tesztelik, hogy nem koronavírus-fertőzöttek-e.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

A görög kormány bejelentése szerint június 15-től 29 országból érkezhetnek ismét nyaralók az országba, amely a koronavírus-járvány okán tavasszal lezárta határait. Az érkezőket vaktában kiválasztva tesztelik, hogy nem koronavírus-fertőzöttek-e.

Görögországba tavaly 33 millió külföldi látogatott, ebből 19 milliárd euró bevétele származott az országnak; a görög hazai összetermék (GDP) 20 százalékát adja a turizmus. 

Athén szigorú korlátozásokat vezetett be a járvány ellen, aminek eredményeként az országban alig háromezer fertőzést jegyeztek fel. Ez igen alacsony szám Európai Unió többi országához képest.

A további 28 ország, amelyek állampolgárai előtt Görögország megnyílik június derekán: Németország, Ausztria, Dánia, Norvégia, Ciprus, Izrael, Svájc, Japán, Málta, Új-Zéland, Észak-Macedónia, Albánia, Észtország, Bulgária, Kína, Horvátország, Ausztrália, Lettország, Litvánia, Libanon, Dél-Korea, Szerbia, Montenegró, Románia, Szlovénia, Szlovákia, Csehország és Finnország.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!