szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Üzletemberek továbbra sem repülnek, turisták viszont igen.

Míg a hagyományos légitársaságok megszenvedik a koronavírus-járvány okozta visszaesést, a fapadosok már most ki tudják használni a korlátozások feloldását – derül ki a Reuters híradásából. A hírügynökségnek Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta, hogy nyolc új bázist létesítenek Európában, köztük Milánóban és Dortmundban, összesen száz új járattal.

A légi közlekedés globálisan 2023-ig nem tér vissza a 2019-es szintre az előrejelzések szerint, Váradi azonban azzal számol, hogy a Wizz Air 50 százalékos növekedés elé néz. Sok fapados társaság most olcsón juthat repülőgépekhez is, amelyeket a nagyobb, csődbe jutott vállalatok kénytelenek eladni.

A különbség oka, hogy a hagyományos társaságokat alapvetően az üzleti célú utazás látja el utasokkal, amely nem élénkült, sőt elképzelhető, hogy a jövőben is telekommunikációs megoldások váltják ki. Emellett a nemzetközi, interkontinentális repülést nehezítik a területenként eltérő korlátozások és tiltások.

Nyaralni viszont mégis muszáj, ezért az üdülőhelyekre, turistacélpontokra irányuló járatok már megtölthetők. De a változó korlátozások, a vírus újbóli fellángolása a fapadosok számítását is keresztül tudja húzni, ez történt például az Egyesült Államokban.

Váradi szerint a változás tartós lesz, több régi nagy vállalat végleg kiesik a versenyből, helyüket pedig a diszkont társaságok foglalják el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gond van a gyárban az új iPhone-okkal

Gond van a gyárban az új iPhone-okkal

Brüsszel kevesli a demokráciát, drágulhatnak a kambodzsai ruhák

Brüsszel kevesli a demokráciát, drágulhatnak a kambodzsai ruhák

Drágább lehet, mint egy iPhone – Kiszivárgott a Microsoft nagy visszatérését ígérő telefon ára

Drágább lehet, mint egy iPhone – Kiszivárgott a Microsoft nagy visszatérését ígérő telefon ára