szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem tudott megállapodni a Magyar Posta és a szakszervezetek az idei béremelésről. A cég csak egy egyszeri kifizetést ajánlott, az érdekképviseletek szerint ez viszont elfogadhatatlan.

Nem sikerült megállapodnia a Magyar Posta vezetésének és a postás érdekképviseleteknek a 2020-as béremelésekről, ezért szombaton demonstrációt tartanak a szakszervezetek Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter irodája előtt. - írja az mfor.hu.

A hétfői bértárgyalás után döntött úgy valamennyi szakszervezet, hogy csatlakozik a szombati tüntetéshez, ahol egy petíciót akarnak átadni az illetékes kormánytagnak.

Több hónapos szünet után július 1-én ültek le tárgyalni a munkáltatók és az érdekképviseletek vezetői a bérekről. A cikk szerint a posta arról tájékoztatta akkor a szakszervezetek képviselőit, hogy a veszélyhelyzet feloldását követően megvizsgálja a forgalom alakulását, a bevételek nagyságát és ezek alapján július 13-án, hétfőn megteszi az ajánlatát az érdekképviseletek részére.

A szakszervezetek szerint érdemi tárgyalás eddig nem volt és a Magyar Posta hétfői ajánlata elfogadhatatlan a dolgozók számára. Az mfor.hu-nak az egyik érdekképviseleti vezető azt mondta, nem volt bérajánlat, hanem egyszeri, augusztusi kifizetést ajánlottak a tárgyaláson az alapbér-fejlesztés helyett.

A Magyar Nemzetnek azt mondták a cégtől, hogy a posta felelős gazdálkodás mellett nem tud általános bérfejlesztést végrehajtani.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Vállalkozás

A posta újabb áremeléseket jelentett be

Az ajánlott és tértivevényes szolgáltatással feladott levelek díja drágább, ha papíralapú azaz hagyományos feladóvevényt vagy feladójegyzéket tölt ki az ügyfél. Ám ha elektronikus felületen teszi ezt, akkor a díj kedvezményesebb.

Hongkong vezetői ellen hozott szankciókat Washington

Hongkong vezetői ellen hozott szankciókat Washington

„Akasszátok fel őket!” - zavargások Bejrútban a robbanás miatt

„Akasszátok fel őket!” - zavargások Bejrútban a robbanás miatt

Menthetetlennek tűnik 2020 a turizmusban

Menthetetlennek tűnik 2020 a turizmusban