szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A főpolgármester ezzel utalt arra, hogy az építőipar olyan szereplőkből áll, akik nem állnak messze a kormánytól. Kijelentette: a Lánchidat ezzel együtt is fel fogják újítani.

Húzódik már egy ideje a Lánchíd-rekonstrukció miatt indult politikai vita Karácsony Gergely főpolgármester és a kormánypárt között, aminek vélhetően még jó ideig nem lesz vége. Az ügy újabb fejezetét az adta, hogy egy öt éve érvényes kormányrendelet miatt a Közbeszerzési Hatóság nem tehetett mást, visszadobta a híd közbeszerzését. Karácsony ugyanakkor kijelentette, szerinte nem volt baj a Lánchíd közbeszerzésével.

A vita az ATV műsorában is téma volt, ahol a főpolgármester azt mondta: "szerettük volna elérni, hogy a lehető legtöbb cég pályázzon", ők azonban nem tudnak mit csinálni, habár "kardozhatnánk, hogy a kormányrendeletet a kormány értelmezze máshogy".

Aki ismeri a magyar építőipart, az pontosan tudja, hogy van a Mészáros Lőrinc, a Mészáros Lőrinc és Társa és a Mészáros Lőrinc és Fia. Nagyjából ez a magyar építőipar. Ezzel együtt is ezt a munkát el kell végezni"

– mondta a műsorban Karácsony Gergely.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kovács Gábor Gazdaság

Lánchíd-felújítás: van itt még néhány bökkenő

Indul az új (sorozatban a harmadik) közbeszerzési eljárás a Lánchíd felújítására. A főváros csak a hidat újítja fel az alagút nélkül, amúgy az előző tervekkel megegyezően. A közbeszerzési eljárás feltételes lesz, mert a kormány papíron nem erre adott támogatást. Ráadásul így se biztos, hogy a pénz elég lesz.

Hatalmas katonai szállítógépeket vásárolhat Magyarország

Hatalmas katonai szállítógépeket vásárolhat Magyarország

Itt a második hullám, visszatért az operatív törzs

Itt a második hullám, visszatért az operatív törzs

Reuters: Orbán Viktor belebukhat a járványba

Reuters: Orbán Viktor belebukhat a járványba