szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy alvócég az ingatlan tulajdonosa.

Az Mfor.hu szúrta ki, hogy 2019-ben mindössze 6 kuna – jelenlegi árfolyamon – 278 forint árbevételt tüntetett fel az a horvát cég, amelyiknek tulajdonosa a Mészáros Lőrinc és felesége által birtokolt Talentis Group Zrt. A Mirno More nevű horvát cégről van szó, amelyik azért is érdekes, mert ennek a nevére íratta horvátországi luxusvilláját a felcsúti gázszerelőből lett milliárdos. Az ingatlant 2015-ben vette meg Mészáros 2,2 millió euróért, vagyis akkori árfolyamon számolva 700 millió forintért.

A céges beszámolókból most az derül ki, hogy „a társaság nem szerzett bevételt a saját termékek, áruk és szolgáltatások eladásából az üzleti évben”. Ezzel szemben az előző évi 170 ezer kuna után 229 ezres (mintegy 10,6 millió forintos) ráfordítást számoltak el.

A gyakorlatilag nulla bevétel miatt a teljes költséggel egyenlő lett a Mirno More vesztesége is, 229 ezer kuna, vagyis 10,6 millió forint. A lap azt írja, hogy az előző évek hasonló előjelű eredményei miatt a cégnek óriási mínuszban van a saját tőkéje: több mint 8,5 millió kuna (394 millió forint). Emellett a tartozásállomány sem jelentéktelen összeg: 2018-hoz képest 200 ezer kunával 12,8 millióra nőtt (ez több mint 593 millió forint).

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Oszkó cáfolja, hogy a Momentum szakértője lesz

Oszkó cáfolja, hogy a Momentum szakértője lesz

Kuncze Gábor koronavírusos, intenzív osztályon ápolják

Kuncze Gábor koronavírusos, intenzív osztályon ápolják

Csak egy-két napot nyerhetnek a két teszttel a karanténosok

Csak egy-két napot nyerhetnek a két teszttel a karanténosok