szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Gyermekenként 30-40 ezer forintból lehet iskolába küldeni a gyereket, de van, ahol ennél is többe kerül a tanévkezdés.

Ahogy a korábbiak, úgy az idei tanévkezdés is sok családnak jelent komoly kiadást: több gyereknek ugyanis nemcsak füzetekre, írószerekre van szüksége, van, ahol íróasztalt, széket és számítástechnikai eszközöket is venni kell.

A Napi.hu a Vatera felmérésére hivatkozva azt írja,

gyermekenként átlagosan 30-40 ezer forintból lehet az idén elkezdeni az új tanévet.

Ez az összeg tavaly 15-25 000 forint között mozgott. Az emelkedésnek az az oka a felmérés szerint, hogy bár a kormány normál tanreddel számol, a szülők mégis többet szánnak az iskolakezdésre, mert attól tartanak, a koronavírus miatt átmenetileg mégis bezárják az intézményeket.

A kutatás szerint nagyon kevesen vannak azok (13 százalék), akik 10 000 forint alatti összegből oldják meg a kötelező iskolaszer vásárlást, illetve mindössze minden tizedik család hozza ki 10 000 és 15 000 forint közötti összegből az iskolakezdést.

A kutatásban résztvevők negyede (26 százalék) 15 000-25 000 forintot költ a beiskolázásra gyermekenként és még ennél is többen vannak azok (29 százalék), akik 25 000-40 000 forintot szánnak erre. Majdnem minden negyedik ember pedig (22 százalék) 40 000 forintnál is többet tervez idén az iskolakezdésre fordítani.

A Napi.hu szerint van olyan szülő, aki 600 000 forintot ütemezett be a szeptemberi előkészületekre, mert szerinte ennyi kell egy teljes tanulószoba berendezéséhez (bútorokkal és informatikai eszközökkel).

A portál arról is ír, hogy a családok csak egy részének van megtakarítása, amelyből rendezni tudja az iskolakezdést, ezért sokaknál most is hitelből indul az új tanév.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lezuhant egy ukrán katonai szállítógép, többen meghaltak

Lezuhant egy ukrán katonai szállítógép, többen meghaltak

Reagáltak az SZFE hallgatói Lajos Tamás kijelentéseire

Reagáltak az SZFE hallgatói Lajos Tamás kijelentéseire

Csehországban a bérek 70 százalékát átvállalja az állam

Csehországban a bérek 70 százalékát átvállalja az állam