szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

420 millió forintra taksálják a 2017 óta elhagyott, félkész, leromlott és szétlopott épületet, amely 1,5 milliárd forintot nyelt el.

Árverésre bocsátja a felszámolóbiztos a szigetszentmiklósi félkész stadiont, 420 millió forintot remélnek az eredetileg egy 3,5 milliárdos tao-projekt keretein belül építeni kezdett létesítményért. A beruházás 2012 óta elnyelt 1,5 milliárd forintot, de az építkezés 2017 óta áll – írja az Mfor.hu.

A lap nem véletlenül nevezi a szigetszentmiklósi stadiont a tao állatorvosi lovának: a támogatások elakadtak, az adományozó visszalépett, egy sor számla kifizetetlen maradt, a végén pedig az egész projektet elindító egyesület is felszámolás alá került.

Az ügyről korábban a hvg.hu is írt, tavalyi cikkünkből kiderül, hogy a sokáig stabil NB II-es csapat hogyan vágott bele a beruházásba, majd lehetetlenült el, ahogy egyre alsóbb osztályokba esett vissza a magyar bajnokságban.

A félkész épületek állaga leromlott, évek óta őrizetlenül állnak, szétlopták őket, és a telkek tulajdonosa, a helyi önkormányzat sem akar már foglalkozni velük az Mfor.hu szerint.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

És akkor nem csak a stadionépítők szívéről esett le nagy kő

Szijjártó Péter megpróbálta megmagyarázni, miért nem közügy az, hogy az egyik leggazdagabb magyar vállalkozó jachtján nyaral, majd kiderült, kirúgással fenyegette a home office-t kérőket; újabb járványügyi szigorításokat jelentettek be; az eddiginél jóval nagyobb költségvetési hiánnyal számol a kormány. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Trump kegyelmet adott a volt nemzetbiztonsági tanácsadójának

Trump kegyelmet adott a volt nemzetbiztonsági tanácsadójának

Negyvenen meghaltak egy buszbalesetben Brazíliában

Negyvenen meghaltak egy buszbalesetben Brazíliában

Kifejezetten gyerekeknek szánt okosóra jelent meg a Telekomnál

Kifejezetten gyerekeknek szánt okosóra jelent meg a Telekomnál