szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

2022-re eltüntetnék az összes nem szilárd burkolatú utat.

Ötmilliárd forintot szán a kormány budapesti földutak leaszfaltozására a 2021-es költségvetésből. A forrást helyi önkormányzatok hívhatják le a gazdságvédelmi alap terhére – szúrta ki az erről szóló rendeletet a Magyar Közlönyben a Népszava.

A munka egy hosszabb távú útfelújítási program része, amit még a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkársága indított. Fürjes Balázs államtitkár akkor úgy fogalmazott: a budapesti földutak felszámolását célzó programra 2022-ig 25 milliárd forintot fordítanak, hogy a főváros külső kerületeiben is jó legyen lakni, élni és jól lehessen közlekedni.

A programnak miniszteri biztosa is van Szatmáry Kristóf személyében, aki egyben a XVI. kerület országgyűlési képviselője is. A pénz a lap szerint leginkább a pesti oldalon lévő önkormányzatoknak, a XVI., vagy éppen a XVII. kerületnek jöhet jól, hiszen azokban van a legtöbb olyan útszakasz, amely nem szilárd burkolatú.

Fideszeseket küld útfelújítási pénzért lobbizni Gulyáshoz a XV. kerületi polgármester

A DK-s Cserdiné Németh Angéla a XV. kerület minden kormánypárti képviselőjének dedikált egy útszakaszt, amire pénzt kéne szerezni az ötmilliárd forintnyi fővárosi támogatás felett rendelkező minisztertől. A polgármester szerint ez nem szándékos kitolás, a helyi Fidesz-frakció elnöke szerint az útfelújítás az úgysem pártpolitika.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Brüsszel szerint az új menekültügyi szabályozás is uniós jogba ütközik

Brüsszel szerint az új menekültügyi szabályozás is uniós jogba ütközik

Közel teljes lezárás jön Belgiumban

Közel teljes lezárás jön Belgiumban

Kipróbáltuk a VW-konszern új márkájának első saját modelljét, a Cupra Formentort

Kipróbáltuk a VW-konszern új márkájának első saját modelljét, a Cupra Formentort