411 millió forintért vesz cipőket a MÁV

411 millió forintért vesz cipőket a MÁV

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Magyar vállalat nyerte a lábbelikre kiírt közbeszerzést. A vasúttársaságnak 33–35 ezer párra van szüksége.

Összesen mintegy 411 millió forint értékben, 33–35 ezer pár lábbelire írt ki nyílt közbeszerzést a MÁV Zrt. A nemrégiben lezárult tendert az egyetlen ma is működő, munkavédelmi cipőket gyártó hazai vállalat, az Ipoly Cipőgyár Kft. nyerte – közölte a győztes cég.

A MÁV Zrt. nagyjából egy évvel korábban írta ki a vonatkozó a közbeszerzési eljárását.

A tender igen összetett volt, egyen- és formalábbelik ugyanúgy szerepeltek a kiírásban, mint munkavédelmi bakancsok és félcipők. Kellenek például elektromos szigetelőképességgel rendelkező lábbelik a villanyszereléshez, míg más cipőknél, bakancsoknál a mechanikai védelemre, a vágásbiztonságra, a hővédelemre, a vízállóságra, csúszásmentességre, talpátszúrás elleni védelemre, olajállóságra vonatkoznak előírások – közölték.

“Természetesen emellett szükség van férfi és női, téli, átmeneti és nyári modellekre, persze nem minden típusból mindegyikre. A vasútnál számos szakmának, munkakörnek és helyzetnek kell biztosítani a megfelelő lábbelit” – mondta Tóka István a balassagyarmati cipőgyár ügyvezetője.

A tender elbírálását egy keretszerződés követi, amely terhére a MÁV lehívhatja a cégtől az épp szükséges típusokat és mennyiséget a következő 12 hónapban.

Hozzászólások