szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Úgy gondolták a környéken élők, nem szabad ráengedni az átmenő forgalmat a Halmierdő melletti utcára, az önkormányzat fél év után visszakozott.

Ritka az a helyzet, amikor nem azért dühösek emberek, mert a lakóhelyüknél kevés a felújítás, hanem pont azért, mert felújítás lenne, de a XVIII. kerületben épp ez történt meg.

Amikor 2019-ben munkába állt a kerület új, ellenzéki vezetésű önkormányzata, az első terveik között szerepelt, hogy a Flór Ferenc utca nem marad földút, hanem leaszfaltozzák. El is nyertek ehhez állami támogatást, de a környéken élők tiltakozni kezdtek. Ez az utca ugyanis a Halmierdő egyik széle, az egyik oldalán házak vannak, a másikon viszont az erdő, az átmenő forgalom gyakorlatilag teljesen elkerüli, sokkal inkább kirándulóútként funkcionál.

A kerület vezetése erre kompromisszumként azt ajánlotta, hogy térkő borítású bicikliút épüljön, de annyira széles, hogy autók is járhassanak. A helyiek ezt sem fogadták el. Szerda kora délután a 24.hu arról adott hírt, hogy az önkormányzat minden tiltakozás ellenére 29 óriásplakátot helyezett ki az építkezésről. Ehhez képest alig öt órával később Szaniszló Sándor, a kerület DK-s polgármestere a Facebookon azt jelentette be: „minden körülmények között első a lakótársaink véleménye, ezért úgy döntöttem, elállunk a fejlesztéstől”. Ehelyett két másik földút leaszfaltozására fordítanák a pénzt, erről már meg is kezdték a tárgyalást a kormánnyal – írta.

Máshova kerül a Flór Ferenc utca útépítési kerete! Csaknem fél évnyi lakossági egyeztetés és a tervek többszöri...

Közzétette: Szaniszló Sándor – 2020. október 7., szerda

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!