szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Illetve elsősorban saját magát.

Videóval jelentkezett Lázár János országgyűlési képviselő, Hódmezővásárhely volt polgármestere. Lázár a Stadler gyárában elkészült első szerelvényt mutatja be, amely a Szegedet Vásárhellyel összekötő villamos-vasút (tramtrain) pályáján fog közlekedni.

A közösségi oldalán közzétett videóban Lázár elmondta, hogy a 2021 őszétől közlekedő járművek „új életminőséget” és a „társadalmi jólét új szintjét” jelentik majd a hódmezővásárhelyieknek, továbbá hogy „hajrá, Vásárhely, hajrá, Magyarország”.

A járműről nem sok minden derül ki, így az sem, hogy a Citylink típusú szerelvényeket a Stadler spanyol, valenciai gyárában szerelik össze, és összesen 12 darabot rendelt Magyarország. A járművek Spanyolországon kívül Németországban és Nagy-Britanniában állnak szolgálatban.

A vasútvillamos-vonal eddig 58 milliárd forintba került.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Vállalkozás

Jutott a tram-train milliárdjaiból Mészáros Lőrinc vejének is

Mészáros Lőrinc lányának férje 3 milliárd forintból szerelőcsarnokot építhet, a szegedi üzemben a tram-train szerelvényeit tartják majd karban. A milliárdos rokona három évvel ezelőtt alapított vasútépítő céget, három év alatt több ezerszeresére nőtt a vállalat árbevétele.

20 éve gamer, most elmondja, mik a kedvenc mobilos játékai

20 éve gamer, most elmondja, mik a kedvenc mobilos játékai

Az SZTE szenátusa levette napirendről az egyetem nevének megváltoztatását

Az SZTE szenátusa levette napirendről az egyetem nevének megváltoztatását

Újabb, sikeres nagyműtéten vannak túl a bangladesi sziámi ikreket szétválasztó orvosok

Újabb, sikeres nagyműtéten vannak túl a bangladesi sziámi ikreket szétválasztó orvosok