szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Százezer adag influenzaoltást vásárolt az állam.

A lakosság érdekében vásárolt fel az állam százezer adagot a négykomponensű influenzaoltásból - tudta meg az ATV az Emmitől. A tárca azt is közölte a csatornával, hogy az oltóanyag-adagokat az elmúlt két napon kiszállították a kormányhivatalokba.

Pénteken írtunk arról, hogy nagy a roham a háziorvosoknál a vakcinákért, több háziorvos készlete egy hét alatt elfogyott, és nem tudják, mikor érkezik belőle új. Az influenza elleni vakcinát minden évben a háziorvosok és üzemorvosok adták be, korábban az idősek és a kockázati csoportokba tartozók kapták ingyen az oltást, mindenki más receptre, pénzért írathatta fel magának, majd a gyógyszertárban kiváltotta, visszament vele a rendelőbe, ahol beadták azt. Idén a háromkomponensű vakcina mindenki számára ingyenes, a négykomponensűért viszont továbbra is fizetni kell. Pontosabban kellett volna, a csak a Sanofi által gyártott oltóanyag teljes készletét ugyanis felvásárolta az állam. Ez azért különleges, mivel mert 3 év alatt csak ezt kaphatják meg a gyerekek - a kormány lépése után ők is ingyen.

Az kérdés, hogy lesz-e még belőle a "szabad" forgalomban. Tóth Zsuzsa, a Sanofi Hungary menedzsere az ATV-nek arról beszélt: „Az influenzaoltás gyártása egy hat hónapos folyamat, nem tudunk egy gombnyomásra új rendelést teljesíteni."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Reménymorzsa a gluténérzékenyeknek: segít a mesterséges intelligencia

Reménymorzsa a gluténérzékenyeknek: segít a mesterséges intelligencia

Mostantól nagyobb akkumulátor kerül a hibrid Audikba

Mostantól nagyobb akkumulátor kerül a hibrid Audikba

Emelkedhet a húsok ára

Emelkedhet a húsok ára