szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A veszélyhelyzet alatt a polgármestereknek nagyobb a hatáskörük, nem kell felhatalmazást kérniük a képviselő-testülettől. Így jutott nettó 2,7 milliós jutalomhoz a gyáli városvezető.

Nettó 2 785 020 forintos jutalmat szavazott meg magának Gyál fideszes polgármestere a veszélyhelyzet alatt – derül ki a városvezető, Pápai Mihály kézjegyével ellátott határozatból, amit a város honlapjára is feltöltöttek.

Pápai 2010 óta vezeti a települést, a Fidesznek 1990 óta tagja. 2019-ben a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetését vette át „Gyál város fejlesztése és a helyi közösségi élet támogatása érdekében végzett innovatív településvezetői munkája elismeréseként”.

Pápai azért tudott jutalmat megszavazni magának, mert a veszélyhelyzetben nagyobb a polgármesterek mozgástere, a döntésekhez nincs szükség a képviselő-testület hozzájárulására.

A polgármester nem csak magát díjazta, ígérte: a rendőrség, a pedagógusok, illetve az önkormányzattal vállalkozásban lévő intézmények és vezetői is kapnak majd bónuszt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Augusztusban rekordot döntött a Fidesz támogatottsága

A járvány előtti helyzethez képest egyetlen szavazót sem vesztett a Fidesz, a Jobbik és a Momentum fej-fej mellett küzd a harmadik helyért – derült ki a Závecz Research novemberi pártpreferenciáiból. Kiderült az is, egy-egy ellen harc mozgósítja a választókat, a közös ellenzéki lista miatt viszont lehetnek lemorzsolódók.

Nagyszabású Star Wars-játék készül, ezúttal a Ubisoftnál

Nagyszabású Star Wars-játék készül, ezúttal a Ubisoftnál

Már hárommillió védőoltást adtak be eddig az Egyesült Királyságban

Már hárommillió védőoltást adtak be eddig az Egyesült Királyságban

13 ezer kilométert utazott egy galamb az USA-ból Ausztráliáig, most megölhetik a fertőzésveszély miatt

13 ezer kilométert utazott egy galamb az USA-ból Ausztráliáig, most megölhetik a fertőzésveszély miatt