szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Milliárdos kártérítési per és rendőrségi nyomozás is zajlik a leggazdagabb magyarok közé tartozó Füzesi Attila első, óbudai luxuslakásprojektjének ügyében.

Füzesi Attila Trendo nevű cégcsoportja 2016-ban vágott bele az ingatlanbizniszbe egy, az óbudai önkormányzattól vett telken. Oda álmodta meg a Csillaghegy Residence nevű, öt épületből álló, 75 lakásos, közel négymilliárdos költségű luxuslakóparkot, ám az azzal kapcsolatos, krimibe illő események lassan rémálommá válnak.

A háttérben drámai események zajlanak, s ha Füzesi nem bírná tőkével, már rég leállt volna az egész fejlesztés. Az eredeti, Füzesi által kirúgott generálkivitelező feljelentésére ugyanis a III. kerületi rendőrkapitányság csoportosan elkövetett önbíráskodás gyanúja miatt nyomoz – tájékoztatta a HVG-t a BRFK sajtóügyelete. A beruházó pedig sikkasztás gyanújával tett „ellenfeljelentést”.

A reménybeli lakók már arról is kezdenek lemondani, hogy a karácsonyi ünnepeket új otthonukban töltsék, pedig legutóbb ezt ígérték nekik. Talán a jövő év elején rendezkedhetnek be, pedig az eredeti határidő 2019. június vége volt.

A cikk teljes terjedelmében az e heti HVG hetilap Gazdaság rovatában, illetve online a hvg360-on olvasható. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A koronavírus 1,13 évvel csökkentette a várható élettartamot Amerikában

A koronavírus 1,13 évvel csökkentette a várható élettartamot Amerikában

Ceglédi: Boldog lennék a világban, amelyért küzdök. Te túlélnéd a tiédet?

Ceglédi: Boldog lennék a világban, amelyért küzdök. Te túlélnéd a tiédet?

Előkerült a Facebook és a Google titkos szerződése

Előkerült a Facebook és a Google titkos szerződése