szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Eredményes volt a Bahart közbeszerzése, egy felvidéki vállalat nyert.

Tavaly novemberben indított nyílt, európai uniós közbeszerzési eljárást a Balatoni Hajózási (Bahart) Zrt. két 45 méteres komp és két 35 méter hosszú katamarán gyártására. A kiírásra egyetlen érvényes ajánlat érkezett, a nyertes pályázó a komáromi székhelyű SAM Shipbuilding and Machinery vállalat, amely mintegy 5,7 milliárd forintért végezheti el a munkát.

A gyártó feladata a tervek elkészítése, engedélyek beszerzése, a hajók legyártása és Balatonra szállítása, a végszerelés és a kész hajók átadása.

Az új hajók várhatóan 2022 tavaszára készülnek el, illetve akkor bocsáthatják őket vízre. A Sió-csatornán tervezik szállítani őket, ami a Bahart szerint komoly logisztikai és koordinációs feladatot jelent majd.

A vállalat közleménye szerint a kompok és a katamaránok beszerzésén túl, a következő években megújulnak a kikötők és a révállomások is.

(Nyitóképünk illusztráció.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Barackpálinkákat vont ki a forgalomból a Nébih

Barackpálinkákat vont ki a forgalomból a Nébih

Belép a 4iG a távközlési piacra

Belép a 4iG a távközlési piacra

Darázsfészkek alapján jöttek rá, hogy ez a sziklrarajz több mint 17 ezer évvel ezelőtt készült

Darázsfészkek alapján jöttek rá, hogy ez a sziklrarajz több mint 17 ezer évvel ezelőtt készült