szerző:
Lengyel Miklós
Tetszett a cikk?

Joe Biden eddig minden reggel Peloton biciklijén edzett, de a New York Times szerint ezt elnökként immár nem teheti meg kockázat nélkül a Fehér Házban. Vagy legalábbis nem úgy, mint eddig.

A 2500 dolláros Peloton szobabicikli igen népszerűvé vált az Egyesült Államokban a lezárások idején, mert egy tabletet, egy mikrofont és egy kamerát is elhelyeztek benne, így edzés közben is lehetett netezni vagy kommunikálni rajta az interneten keresztül.

A New York Times által megkérdezett szakértők egyöntetűen állítják: az internetes kapcsolat miatt a szobabicikli túlságosan nagy kockázatot jelent Biden számára, mert külföldi hírszerzők ily módon fontos információkhoz juthatnak.

Nemcsak arról, hogy kivel és mit beszél az USA elnöke, hanem arról is, hogy milyen az egészségi állapota. Márpedig Joe Biden a legidősebb elnök, aki beköltözött a Fehér Házban, így ez már csak ezért is létfontosságú lehet.

„Ha valóban el akarjuk kerülni a biztonsági kockázatot, akkor el kell venni a kamerát és a mikrofont"- mondta Richard H. Ledgett Jr, az NSA (National Security Agency, Nemzetbiztonsági Ügynökség) volt igazgatóhelyettese a New York Timesnak. Ő azt javasolta, hogy Biden ezen felül egy teljesen beazoníthatatlan felhasználónevet válasszon, azt változtassa meg havonta, és tartsa távol a kerékpárt minden olyan helytől, ahol érzékeny információk hangozhatnak el.

A hírek szerint a probléma nem egyedi, hiszen Michelle Obamának is van egy átalakított Pelotonja, de ezt az információt hivatalos forrásból eddig nem erősítette meg senki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hétmillió eurós befektetés a Codecoolban

Hétmillió eurós befektetés a Codecoolban

A konspirációs realizmus mesterének jó hírei vannak a harmadik világháborúról

A konspirációs realizmus mesterének jó hírei vannak a harmadik világháborúról

820 lóerővel érkezhet a zöld rendszámos Lamborghini Urus

820 lóerővel érkezhet a zöld rendszámos Lamborghini Urus