szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A külügyi tárca szerint a légügyi megállapodás újratárgyalásáról, nem új járat indításáról egyeztetett a magyar nagykövet az illetékes mongol miniszterrel.

Magyar légitársaság vizsgálja közvetlen légi járat indításának lehetőségét Magyarország és Mongólia között – írtuk meg a múlt héten a Montsame mongol állami hírügynökség híre alapján. A cikkben akkor az volt olvasható, hogy egyebek mellett erről beszélgetett találkozóján a mongol közlekedési miniszter, L. Khaltar és Magyarország ulánbátori nagykövete, Obrusánszky Borbála.

A hír publikálásával egy időben megkerestük az ügyben a Wizz Airt – mint egyetlen magyar hátterű légitársaságot – és a Külgazdasági és Külügyminisztériumot is. Előbbi még aznap közölte, hogy „nem a Wizz Air az említett légitársaság”.

Nyolc nap után megérkezett a külügyi tárca válasza is, amelyben azt írták: a Mongol Hírügynökség oldalán megjelent cikkben hivatkozott tárgyaláson a Magyarország és Mongólia közti légügyi megállapodás újratárgyalásáról esett szó.

Az állítólagos »magyar légitársaság« részvételéről szóló részlet félrefordítás eredménye, a hibát azóta javították.

A Montsame azóta valóban korrigálta a hírét – bár nem jelezte a változást –, az azt átvevő Akipressnél azonban továbbra is az eredeti változat olvasható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dühből ebolázott Orbán vakcinás képe alatt egy balmazújvárosi képviselő

Dühből ebolázott Orbán vakcinás képe alatt egy balmazújvárosi képviselő

Jóval több kibertámadás éri azokat, akik kiveszik a részüket a járvány elleni küzdelemből

Jóval több kibertámadás éri azokat, akik kiveszik a részüket a járvány elleni küzdelemből

Március végén tetőzhet leghamarabb a járvány harmadik hulláma

Március végén tetőzhet leghamarabb a járvány harmadik hulláma