szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Eddig a területi gazdasági kamarának kellett fizetni, ezen változtatna most a kormány.

Az évi 5000 forintos kamarai hozzájárulást a jövőben az országos és nem a területi gazdasági kamarának kell fizetni – áll egy, a parlament előtt lévő törvényjavaslatban.

Az indoklás szerint erre a források hatékonyabb felhasználása érdekében van szükség, hiszen amennyiben a kamarai hozzájárulások egységesen a Magyar Kereskedelemi és Iparkamarához folynak be, mód nyílik azon régiók fejlesztésére, forráshoz juttatására is, melyek jelenleg forráshiányosak.

A kamarai hozzájárulás évente 5 ezer forintot tesz ki, amit minden vállalkozásnak be kell fizetnie – ha a javaslatot elfogadják akkor – immár a Parragh László vezette MKIK-nak, azoknak is, amelyek nem tagjai a kamarának.

Az eddigi rendszer szerint az 5 ezer forintból 10 százalék, azaz 500 forint jutott az országos kamarának, a többi a területi kamarákat illette. Arról, hogy az MKIK erről az összegről sem tudott eddig igazán elszámolni, ebben a cikkünkben írtunk bővebben:

Parragh László 500 forintokért tartja a markát, közben több mint egymilliárdon ül

Az iparkamara évek óta spórol saját székházra, már 1,3 milliárd forint gyűlt össze. A vásárlásig évi 150 millióért húzzák meg magukat a főváros egyik legmenőbb irodaházában, a Bank Centerben. Az fel sem merül, hogy ne szedjenek be kötelezően évi 5000 forintot még a veszteséges kisvállalkozásoktól is, amelyből 500 forint kerül a Parragh László vezette fő kamarához.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!