szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az egyesület elnöke kifejezetten büszke arra, hogy ők kapták a legnagyobb támogatást.

Háromszázmillió forint kormányzati támogatást kap a DVTK – jelentette be Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) elnöke, aki hétfőn írta alá az erről szóló szerződést Sántha Gergely klubelnökkel.

A rendkívüli támogatás forrása az a több mint 2,1 milliárd forintos keret, amelyet a kormány biztosít 55 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására. A programban három Borsod-Abaúj-Zemplén sportegyesület szerepel: a DVTK 300 milliója mellett a Miskolci Sportiskola 13 millió, a Tiszaújvárosi Triatlon Sportegyesület pedig 3 millió forintos támogatásban részesül.

A SOSZ közleménye szerint Deutsch Tamás az eseményen arról beszélt, hogy a fővárosi és vidéki nagy, közepes és kis egyesületeknek a koronavírus-járvány miatt anyagi természetű problémákkal is kellett szembesülniük. Ezért a szervezet arra tett javaslatot, hogy induljon el egy olyan támogatási program, amelynek legfontosabb célja e nehézségek egalább részbeni orvoslása. „Ismerjük a mondást, aki gyorsan ad kétszer ad, tehát a gazdasági problémák részbeni orvoslása érdekében a legfontosabb, hogy minél előbb érkezzen a segítség” – fűzte hozzá.

Sántha Gergely, a DVTK elnöke hangsúlyozta: a tavalyi év nagyon hátrányosan érintette a sportot, éppen ezért ez egy roppant fontos és hasznos támogatás. Úgy fogalmazott:

Kifejezetten büszke vagyok rá, hogy a vidéki nagyegyesületek közül a DVTK az, amelyik a legnagyobb támogatást kapta.”

Az elnök arról is beszélt, hogy az idén 111. születésnapját ünneplő klubban jelenleg 22 sportág űzhető, a támogatás pedig összesen közel ezer utánpótlás és felnőtt sportolónknak nyújt segítséget. „A koronavírus-járvány rendkívül súlyosan érintette a DVTK összes szakosztályát. Ezért is sokat jelent a SOSZ támogatása, amit elsősorban egyéni sportolóink felkészülésének finanszírozására, edzéslehetőségeik biztosítására használunk fel. Jelenleg négy olyan sportolónk is van, akiknek minden esélye megvan arra, hogy a tokiói olimpián is képviselhetik majd Magyarországot” – tette hozzá az elnök.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!