szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A leginkább a 36-39 évesek aggódnak az időskori anyagi helyzetük miatt.

A magyarok 27 százaléka tart attól, hogy egyszerűen nem fog tudni miből megélni nyugdíjas korában. 21 százalékuk pedig attól tart, kénytelen lesz a rokonaira támaszkodni – derül ki az OTP Nyugdíjpénztár felméréséből, amiről a Napi.hu számolt be.  

A megkérdezettek 50 százaléka szerint fontos, hogy ők maguk teremtsék meg az időskori anyagi biztonságukat és 28 százalékuk nem akar sem a gyerekeire, sem az unokáira támaszkodni majd.

Az OTP továbbá azt is elmondta, hogy egyre többen nyitnak nyugdíjcélú megtakarítást a 40 év alattiak köréből. Ezt megerősíti a felmérés is, mely szerint a 36-39 évesek aggódnak a leginkább az időskori anyagi biztonságuk miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!