Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A hétfő este megjelent kormányhatározat 22 milliárd forintot vesz ki különböző tartalékokból.

Az egészségügy gyógyító-megelőző ellátásaira 700 millió, a Nemzeti Népegészségügyi Központnak 400 millió, nemzetiségi intézményeknek 700 millió többlet jut egy, a Magyar Közlönyben megjelent friss kormányhatározat szerint.

2,5 milliárdot kapnak a vízügyi igazgatóságok főleg dologi kiadásokra és 1,7 milliárdot a nemzeti sportközpontok elsősorban beruházásokra, de ezeknek nem a tartalék a forrása, hanem a Gazdaságvédelmi Alap „Öntözési alap-infrastruktúra fejlesztése” és „Fővárosi fejlesztések” című rovataiból vesznek el nagyjából ugyanannyit.

A legnagyobb egyösszegű juttatás a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálaté, 5,4 milliárd dologi kiadásokra.

2,4 milliárdot kapnak beruházásokra a művészeti intézmények és 3 milliárdot a „Kiemelt Nemzetközi Sportesemény Stratégia és sportesemény pályázatok, valamint kiemelt hazai rendezésű sportesemények támogatása” című költségvetési tétel – ennek forrása a Központi Maradványelszámolási Alap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!