szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mintegy 300 ember részvételével tüntetés kezdődött az egri Markhot Ferenc kórház tervezett funkcionális privatizációja ellen ma reggel Egerben, a megyeháza előtt. A demonstrációra az intézményfenntartó Heves megyei közgyűlés ülésével egy időben kerül sor, ugyanis ma napirendre kerül a kórház vagyonkezelésének privatizációjáról szóló pályázati kiírás.


A demonstrálók, akik között a kórház dolgozói is megtalálhatóak, a javaslat visszavonását követelik az önkormányzat szocialista vezetésétől.

Herman István a Fidesz frakcióigazgatójának a véleménye szerint a kórház működteté sét piaci alapokra helyezni több mint hiba, "ami emberek százainak az életébe fog kerülni". A pályázat kiírásáról szóló közgyűlési előterjesztés kapcsán úgy vélekedett, hogy a "kommunista cárok" viselkedtek olyan módon, mint a Heves megyei közgyűlés szocialista vezetése. Vagyis "reinkarnálódik a múlt" és "Heves megyében, de az egész országban egy kommunista ködfelhő betelepedett" - mondta a frakcióigazgató az egerhír internetes oldal szerint.
 
Tatár László, a Fidesz Polgári Frakció vezetője felhívta a figyelmet arra: miközben a polgári oldal 19, a szocialisták pedig 20 képviselővel rendelkeznek a 40 tagú közgyűlésben, az előterjesztés szerint, öt szocialista mellett csak két fideszes kapna helyet a pályázatok elbírálását végző 12 tagú testületben. A többi tagot az egri önkormányzat, illetve az orvosi kar és a szakszervezetek delegálnák, csupán tanácskozási joggal és ez számukra elfogadhatatlan.

Valami furát vettek észre az Apple YouTube-videójában

Valami furát vettek észre az Apple YouTube-videójában

Üzent a kórházból Christian Eriksen

Üzent a kórházból Christian Eriksen

Orbán fotót közölt épp megkeresztelt unokájáról, Bertalanról

Orbán fotót közölt épp megkeresztelt unokájáról, Bertalanról