szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Placido Domingo világhírű spanyol tenor Pécsett lép föl augusztus 2-án -jelentette be ma sajtótájékoztatón Tasnádi Péter polgármester.


Magoni Zsolt, a szervező Megakoncert képviselője elmondta: a művész a New York-i Metropolitan Operaház világhírű karmestere, Eugene Kohn dirigálta Pannon Filharmonikusokkal, egy nemzetközi hírű szopránnal, valamint a pécsi zenei élet rangos képviselőivel mutatkozik be a közönségnek.

A rendezvény mintegy százmillió forintba kerül, ez megfelel egy stadionkoncert költségvetésének. Forrását elsősorban szponzorok támogatásaiból és a jegyeladásokból fedezik - tette hozzá.

© laopera.com

Kapás Szabolcs, a Pécsi Rendezvényszervező Kht. ügyvezetője elmondta, hogy az Expo Center szabadtéri színpadán mintegy hétezer embert befogadó nézőtér épül. A jegyek most 6000 és 18900 forint közötti összegért kaphatóak, de az árakban a koncertet megelőző három hónapban tíz százalékos emelés várható.

Az ügyvezető korábban az Új dunántúli Naplónak adott interjújában elmondta, az Expo Center közel hárommilliárdos hitelállománya megnehezítheti a tervezett koncertek, rendezvények gazdaságos lebonyolítását.

MTI Itthon

Szabadulna Pécs az Expo Centerétől, de Domingo dalolni fog

Eladná a baranyai megyeszékhely 2006-ban átadott, de jelenleg mintegy hárommilliárd forintos hitelállománnyal terhelt multifunkcionális konferencia- és vásárközpontját a város vagyonkezelő cége – írja az Új Dunántúli Napló.

MTI Világ

Elhunyt Luciano Pavarotti

Csütörtökre virradóra, 71 éves korában elhunyt Luciano Pavarotti, minden idők egyik legsikeresebb és legcsodáltabb operaénekese, három évtizeden át a tenorok királya.

DK-s aktivistákra támadtak a fővárosban

DK-s aktivistákra támadtak a fővárosban

Finnország nyert, de kit érdekel, amikor Eriksen túlélte

Finnország nyert, de kit érdekel, amikor Eriksen túlélte

A CDU politikusa szerint szégyen csak Orbán Viktor megbuktatására szövetkezni

A CDU politikusa szerint szégyen csak Orbán Viktor megbuktatására szövetkezni