szerző:
hvg.hu

Másfél hónap múlva kezdődik az EFOTT, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, ám a dunaújvárosi Szalki-szigeten körbenézve nehéz elképzelni, hogy itt néhány héten belül több tízezer ember fog bulizni.

Pontosan másfél hónap múlva, július 16-án kezdődik meg a dunaújvárosi EFOTT. Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója az egyik legrégebbi magyarországi fesztivál, érdekessége – és egyben nehézsége is –, hogy minden évben máshol rendezik meg. Idén a dunaújvárosi Szalki-sziget lesz a helyszín; a választásnál valószínűleg sokat nyomott a latban, hogy a város közgyűlése garanciát vállalt a sziget infrastruktúrájának a fejlesztésére. Dunaújvárosban már évek óta meg szeretnék oldani a terület rendezését, ennek adhatta meg az utolsó lökést az EFOTT, a fesztivál végeztével ugyanis a város új szabadidőközpontja épül(ne) fel itt.

A Dunaújvárosi Hírlap információi szerint a fesztivál idei helyszínén a csatornahálózat kiépítésén kívül még láthatóan semmilyen munka nem kezdődött meg. A hétfői helyszínbejárás során kiderült: a közműhálózat kiépítése megkezdődött (egyre több árok fut körbe a kempingben), de ezen kívül semmilyen más munka nem zajlik a szigeten. A vizesblokkok, wc-k, öltözők és a lakatlan faházak pontosan ugyanolyan állapotban vannak, mint három hónappal ezelőtt.

A dunaújvárosi vagyonkezelőnél a lap érdeklődésére elmondták: a beruházás látványosabb része várhatóan a jövő héten kezdődik, de addig még több fontos szerződést is meg kell kötni. A szervező HÖOK az önkormányzattal ír alá területhasználati szerződést, amelynek értelmében valószínűleg július 7-től egészen július 25-ig lezárják a szigetet és környékét.

MTI Itthon

A Sziget Fesztivál kisebb területet kapott az igényeltnél

Tucatnyi nagyrendezvényhez adott szerdán 2010 végéig szóló hároméves közterület-használati engedélyt a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottsága. A Sziget Fesztivál számára kiadott engedély az igényeltnél kisebb területre szól. Egyes HÉV-megállók mellett biciklitárolók épülnek.

hvg.hu Helyi érték

Eltűnt pénzek, lézengő emberek a rockfesztiválon

Információk szerint több millió forint hiányzik az idén először megrendezett halasi fesztivál kasszájából. A rendezvény főszervezője rendőrségi feljelentést tett, mert egyik kollégájuk nem tud elszámolni a szponzoroktól kapott pénzzel.

hvg.hu Tech

Zöldebb koncertek: szelídülnek a rockzenészek?

A környezetszennyezéshez alaposan hozzájárulnak a befutott zenészek és együttesek monstre koncertturnéi is. Egyes szervezők és stadionok azonban egyre hangsúlyosabban próbálnak megoldást találni az egyre súlyosabb problémára, írja az Economist.com.

MTI Kult

Nem biztos, hogy megy Pécsre a U2

A U2 turnéit szervező cég csak egy későbbi időpontban akar és tud tárgyalni a világhírű zenekar esetleges 2010-es pécsi fellépéséről - írta hétfőn az Új Dunántúli Napló.

hvg.hu Gasztro

Gourmet Fesztivál a Millenárison

Borokkal, sajtokkal és különleges étkekkel várja az érdeklődőket a IV. Budai Gourmet Fesztívál május 30. és június 1 között. Ezen a három napon a kulináris örömök hódolóié a Millenáris Park.

„A kórház a lehető legolcsóbb forrásból nem steril holmit szereztet be”

„A kórház a lehető legolcsóbb forrásból nem steril holmit szereztet be”

Kellemetlen meglepetést hozott a nyuszi a Tojásszövetségnek

Kellemetlen meglepetést hozott a nyuszi a Tojásszövetségnek

CD-lemezeken szállították le a Trumpot vizsgáló jelentést, és nem véletlenül

CD-lemezeken szállították le a Trumpot vizsgáló jelentést, és nem véletlenül

Lángol egy háztető Józsefvárosban

Lángol egy háztető Józsefvárosban

Friss mandátumbecslés az Európai Parlamenttől: A Momentum bejutna, az LMP nem

Friss mandátumbecslés az Európai Parlamenttől: A Momentum bejutna, az LMP nem

Parkolásból ez az autós nem okosabb, mint egy ötödikes

Parkolásból ez az autós nem okosabb, mint egy ötödikes