szerző:
hvg.hu

Hosszabb-rövidebb napsütéses időre, de esőre, záporra, zivatarra is készülnünk kell csütörtökön, 19-28 fok közötti nappali csúcshőmérséklet várható.

A csapadékzóna reggel, délelőtt nyugat felé távozik az országból, a felhőzet szakadozottá válik, záporok és zivatarok azonban kialakulhatnak, amelyekből jelentősebb csapadék is hullhat.

Az Alföldön hosszabb napos időszakokra számíthatunk, és kevesebb csapadékra. A keleties szél általában élénk, az északi szél az Alpokalján erős lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 19, 23, máshol 24, 28 fok között alakul. Késő estére 16 és 21 fok közé hűl le a levegő, írja a met.hu.

Délután többfelé lehet eső, zápor, zivatar
©

Délelőtt még többfelé, délután már csak szórványosan várható eső, zápor Budapesten, délután a nap is előbukkanhat, derül ki a koponyeg.hu-ról. Erősebb északi, északnyugati szélre kell számítani. A csúcshőmérséklet 20 és 26 fok között alakul.

Az iOS időjárás-előrejelzési alkalmazása azonban csak 30-40%-os eséllyel, 17 és 18 óra közé jelez esőt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!