szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

2007 harmadik negyedéve több rekordot is megdöntött a budapesti irodapiacon. A bruttó bérbeadás az eddigi történelmi csúcsot mintegy 20 százalékkal múlta felül, a Magyar Posta 23 ezer négyzetméteres előbérleti szerződése pedig minden idők legnagyobb tranzakciója volt.

2007 harmadik negyedéve három rekordot is megdöntött a budapesti irodapiacon − állítja a CB Richard Ellis legfrissebb ingatlanpiaci elemzése. A 107 ezer négyzetméternyi bruttó bérbeadás az eddigi történelmi csúcsot mintegy 20 százalékkal múlta felül; a Magyar Posta 23 ezer négyzetméteres előbérlete minden idők legnagyobb tranzakcióját hozta; és a kínálat bővülése is a leggyorsabb ütemű volt 98 ezer négyzetméternyi új irodaterület átadásával.

A folyamatban lévő ügyletek alapján az év utolsó negyede is magas keresletet ígér, habár a harmadik negyedév rekordszintjét várhatóan nem éri el. Az év egészét nézve a bérbeadási szint átlépheti a 300 ezer négyzetmétert, ami a tavalyi évhez képest 20 százalékos növekedést jelent. A kínálat bővülése szintén dinamikus marad, az év végéig további 100 ezer négyzetméternyi irodaterületet adnak át.

A fővárosi irodák kihasználatlansága a rekordkínálat ellenére is mindössze fél százalékponttal emelkedett. Az üresedés legnagyobb növekedése a nem-központi piacon történt, míg a belváros és az agglomeráció kihasználatlansága az eddigi legalacsonyabb értékre süllyedt. “Hasonló keresleti és kínálati viszonyok mellett nem számítunk az év végéig a kihasználatlanság jelentős növekedésére – kommentálta a tanulmányt Konthur Adrienne, a CB Richard Ellis budapesti irodájának ügyvezető igazgatója. „A piac állapota összességében igen kedvező, az egyensúlyi növekedés az előttünk álló néhány negyedévben biztosan kitart.”

Új rektora lesz a Corvinus Egyetemnek

Új rektora lesz a Corvinus Egyetemnek

Egyre több kis vidéki postafiókot olvasztanak be a születő Fidesz-közeli óriásbankba

Egyre több kis vidéki postafiókot olvasztanak be a születő Fidesz-közeli óriásbankba

Olasz szélsőjobbos politikussal vacsorázik Orbán a német–magyar helyett

Olasz szélsőjobbos politikussal vacsorázik Orbán a német–magyar helyett