A hazai családi házak építésében egyre nagyobb teret foglal el a készházas építési technológia. Közismert előnyei, hogy a ház gyárban készül el, így állandó, pontos minőség jellemzi, ellenőrizhető, garantált műszaki tartalommal bír, rövid a kivitelezési idő, és garantált, fix költségekkel lehet számolni. A törvényeket, rendelteket betartó, megfelelő minősítésekkel, ÉMI engedéllyel dolgozó Bien-Zenker Hausbau Hungária Kft. által épített készházak esetén mind az Ügyfelek, mind a hitelintézetek biztosak lehetnek abban, hogy ezekre az épületekre hosszú élettartam vár. Nézzük, hogyan működik a fizetés és a hitelfelvétel egy Bien-Zenker készház építése esetén - a szakértők válaszolnak az olvasók kérdéseire.


Hitelminősítés

A készházas építkezésnél, ahol a ház ipari terméknek minősül, a tervek és a hozzá tartozó árajánlat, illetve a telek ismeretében már korábban elvégezhető a hitelminősítés. A Bien-Zenkernél a szerződéskötés előtt a leendő Építtető álmai házára egy pontos költségvetést és tételes építési és teljesítési leírást kap. Az árajánlatban szereplő összegről tudni kell, hogy a Bien-Zenker 12 hónapos garantált, fix árakkal dolgozik. Ez nagy könnyebbség az Építtető számára, mert az építkezés közben nem kell olyan kellemetlen ténnyel szembesülnie, hogy pl. bizonyos építőanyag árának drágulása miatt nem lesz elegendő pénze! A cég által kiadott árajánlattal már felkereshetők a hitelintézetek, ahol megvizsgálják, hogy az Ügyfél mennyi hitelre jogosult. A jelenlegi gyakorlat szerint jogerős építési engedély birtokában lehet hitelszerződést kötni.

Fizetési feltételek

Névjegy
Bien-Zenker Hausbau Magyarország Kft.
Mintaház címe: 1107 Bp., Ceglédi út 1-3.
Web: www.bien-zenker.hu
A cég 1996 óta épít favázas, nagypaneles, könnyűszerkezetes családi házakat Magyarország egész területén. Cégünk egyedi- és típustervek széles választékával, többféle kiépítési és felszereltségi fokozattal, a tervezéstől a beköltözésig terjedő teljes körű szolgáltatással várja az építkezés előtt álló ügyfeleket. A Bien-Zenker a családi házak mellett vállalja nyaralók, irodaházak, középületek (pl. polgármesteri hivatal, faluház, óvoda, idősek otthona, orvosi rendelő), illetve családias panziók építését is.
Szerződéskötéskor a Bien-Zenker 15% előlegről állítja ki az 1. számlát. Ebből a tervezésen és engedélyeztetési tervdokumentáción túl a családi ház is legyártásra kerül.
Kulcsrakész szerződéskötés esetén a házállítás második napján a szerződött összeg 50%-a kerül kiszámlázásra. A 3. részszámlát az épületgépészet (nyomáspróba) munkálatainak elvégzése után kapja kézhez az Építtető. Ez a szerződött összeg 30%-a.
Félkész megrendelés esetén a fenti két részszámla összevonásra kerül, és a házállítás második napján kerül kiállításra. A megrendelt épület átadásakor pedig már csak a fennmaradó 5 %-ot kell kiegyenlíteni. A Bien-Zenkernél az épület 85 %-át mindig utólag, a munkálatok elvégzését követően kell kiegyenlíteni.

Fizetési garancia

A 15% előleg befizetése után a fennmaradó 85%-ról legkésőbb a ház alapjának átvételére bankgaranciát vagy fedezetigazolást kérünk. Az Építtető ezzel igazolja, hogy rendelkezik az építkezéshez szükséges teljes összeggel. Szükségességének oka, hogy a nagyon rövid a kivitelezési idő – egy 100 m2-es földszintes családi ház kulcsrakész kivitelezésének ideje a házállítás első napjától számítva 7-9 hét. A fizetés garancia az Építtető és a Bien-Zenker számára egyaránt kellő biztonságot nyújt!Hitelfolyósítás

Az építkezési hitel mellé az építtető az önrészét is a bankba fizeti be, amit az intézet a hitellel együtt kezel, és akkor fizet, ha a megrendelő a munkálatok elvégzését igazolja. A bank a kulcsrakész épületet ellenőrzi, és az utolsó részletet az átvételt követően egyenlíti ki.

A Bien-Zenker építési tanácsadói a legmegfelelőbb hitel megtalálásában is a leendő Építtetők rendelkezésére kívánnak állni és ezért több hitelintézettel tartanak kapcsolatot. (x)

Kérdezzen Ön is szakértőnktől!

Korábbi cikkek:
Építkezés védjeggyel és garanciával
Miért pont Bien-Zenker készház?
 - Készházat építünk II.
 - Készházat építünk I.

Visszafizeti az MLSZ a zártkapus meccs árát a bérleteseknek

Visszafizeti az MLSZ a zártkapus meccs árát a bérleteseknek

Tucatnyi készült csak ebből a régi AMG-ből, meg is kérik az árát

Tucatnyi készült csak ebből a régi AMG-ből, meg is kérik az árát

Egy bangladesi politikus nyolc hasonmással csináltatta meg a saját egyetemi vizsgáit

Egy bangladesi politikus nyolc hasonmással csináltatta meg a saját egyetemi vizsgáit

Orosz hackerek iráni álcába bújva támadták 20 ország szervezeteit

Orosz hackerek iráni álcába bújva támadták 20 ország szervezeteit

Mit szólna egy ilyen 625 lóerős kombi BMW M8-hoz?

Mit szólna egy ilyen 625 lóerős kombi BMW M8-hoz?

Két újabb melegrekorddal indult a kedd

Két újabb melegrekorddal indult a kedd