A Jobbik feljelentette a fideszes Pokorni kerületét

A Jobbik feljelentette a fideszes Pokorni kerületét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu

A Jobbik szerint nemcsak a kormányzatban, hanem a többségében fideszes politikusok által vezetett önkormányzatokban is...

A Jobbik szerint nemcsak a kormányzatban, hanem a többségében fideszes politikusok által vezetett önkormányzatokban is korrupció zajlott az elmúlt nyolc évben. Novák Előd alelnök szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a fideszes Pokorni Zoltán által vezetett fővárosi XII. kerületi önkormányzat több százmilliós vagyonvesztést szenvedetett el a hegyvidéki bevásárlóközpont területének 2008-as korrupciógyanús értékesítése során. A Jobbik szerint a politikai felelősség világosan látható az ügyben, jogi megfontolásokból kedden mégis ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányságon - fűzte hozzá.

A Hegyvidéki Önkormányzat szerda délután azonnal cáfolta a vádakat, és közölte: rágalmazásért feljelenti a Jobbikot. Váczi János, a Hegyvidéki Önkormányzat kabinetfőnöke az alábbi közleményt juttatta el lapunkhoz:

"Arcpirító és felháborító hazugság, amit a Jobbik képviselői a mai sajtótájékoztatójukon a Szendi árok 2-4 alatt található ingatlannal kapcsolatban elmondtak. A kampánycsend előtti utolsó napokra időzített támadásnak nem is lehet más célja, minthogy elterelje a figyelmet az elmúlt hetek folyamatos, a Jobbikot érintő botránysorozatáról.

Novák Előd és társai alaptalan rágalmaival szemben az igazság az, hogy a Hegyvidéki Önkormányzat minden ingatlanértékesítés előtt hivatalos, független értékbecslést készíttet és így történt ez 2008-ban is az említett ingatlan esetében. Ráadásul a kerületben minden önkormányzati ingatlanértékesítés kizárólag közjegyző előtt lebonyolított nyilvános versenytárgyalás útján történik. A Szendi árok 2-4 alatt található ingatlan nyílt, az országos sajtóban is meghirdetett pályázatára közel 30 érdeklődő jelentkezett. Közülük heten vásárolták meg a pályázati dokumentációt, hárman pályáztak és végül a pályázat győztese a kikiáltási árnál100 millió forinttal magasabb összegért tudott hozzájutni az ingatlanhoz.

Szemben a Jobbik alaptalan hazugságaival, a beépíthető négyzetméter nagysága nem változott. A Hegyvidéki Önkormányzat már az értékesítési folyamat első percétől kezdve minden érdeklődővel tudatta, hogy az ingatlanon milyen változások hajthatók végre, ezek az értékbecslésben, a pályázati kiírásban, az információs csomagban majd az adásvételi szerződésben is egyaránt szerepeltek. Ennek fényében a Hegyvidéki Önkormányzat rágalmazásért feljelenti a Jobbik mai sajtótájékoztatóján alaptalan rágalmakat terjesztő valamennyi képviselőjét" - áll a közleményben.