Itt a világ legnagyobb autóplazája

Itt a világ legnagyobb autóplazája

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu

A török GAD iroda előállt a világ legnagyobb auto plazájának tervével.

A török GAD iroda előállt a világ legnagyobb auto plazájának tervével. Az Autopia Europia névre keresztelt öt emeletes épületben szintenként 30 ezer négyzetméter áll rendelkezésre az autók eladására, tesztelésére. Összesen 74 cég foglalt területet, érdekesség, hogy használt autókat is árulnak majd. Naponta árveréseket is tartanak majd – adta hírül a Europe Real Estate szaklap.

A plaza olyan nagy, hogy hét kilométert lehet sétálni benne. Kétszáz autós bemutatóterem lesz, ennek háromnegyedét már bérbe adták.A fáradt vevőket 56 étterem és kávézó várja. Persze a biztosítók és bankok is fiókot nyitnak ott: előbbiből 42., utóbbiból 24 áll majd rendelkezésre. A parkolóban 900 vendég autójának van hely. Évente 9 millió látogatót várnak.

Magyarországon is voltak autoplaza próbálkozások. A legismertebb a Csiki-Bege Lajos nevével fémjelzett békásmegyeri volt. A vállalkozó ezen üzletága azonban 2009-ben csődbe ment, az ingatlan visszakerült a hitelező bankhoz, sorsa egyelőre ismeretlen. A vállalkozó később átnyergelt az ingatlanpiacra, egy lakóparkot szeretne építeni Veresegyházon. A kiskereskedelmi ingatlanpiacon ezek a speciális beruházások a szokásosnál is kockázatosabbak, a finanszírozás pedig egyáltalán nem megoldott.