Fillérekért kaptak budai luxuslakást a csókos katonák

Fillérekért kaptak budai luxuslakást a csókos katonák

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu

Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos szerint az elmúlt hat-hét évben több mint negyven szolgálati luxuslakást...

Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos szerint az elmúlt hat-hét évben több mint negyven szolgálati luxuslakást értékesítettek a Honvédelmi Minisztériumnál (HM) és intézményeinél, illetve a honvédségnél vezető beosztást betöltő használók számára, sokszor olyan nyomott áron, hogy a kivételezettek a forgalmi érték tizedéért juthattak hozzá az ingatlanokhoz - olvasható a Magyar Nemzetben.

Budai már bekérte az erről szóló dokumentumok egy részét Hende Csaba honvédelmi minisztertől.

A lap információi szerint Gömbös János egykori miniszteri biztos a feleségével együtt vásárolhatott meg egy budai, Vérhalom utcai, 116 négyzetméteres lakást alig több mint 8 millió forintért. A lap szerint a lakás legalább 30 millió forintot ér. Gömbösnek Juhász Ferenc minisztersége idején a honvédségtől leselejtezett katonai eszközök értékesítésének koordinálása volt a feladata.
hirdetés

13 millióért vett meg egy 43 millió forint forgalmi értékű, 122 négyzetméteres lakást Havril András volt vezérkari főnök a II. kerületi Barlang utcában 2006-ban.

Kovacsics Ferenc, a Katonai Biztonsági Hivatal kormányváltáskor leváltott vezetője 12 millióért vehetett meg egy XI. kerületi, Kapolcs utcai, 112 négyzetméteres lakást.

Ötmillióért jutott hozzá egy közel 90 négyzetméteres lakáshoz a II. kerületi Ezredes utcában Halasi Zoltán nyugállományú tábornok.

Ugyanitt 4,5 millióért vett meg egy 19 milliót érő lakást Oláh János dandártábornok, a HM-vesztegetési ügy fő gyanúsítottja, aki jelenleg letartóztatásban van.

Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter szóvivője, Matyucz Péter 4 millióért kapott meg egy 17,5 millió forintot érő lakást a II. kerületben. De nem járt rosszul Szekeres Imre volt MSZP-s szakminiszter szóvivője, Bocskai István sem: ő 3,3 millióért jutott hozzá 16 milliós szolgálati lakásához.

Csák Gábor, a HM ingatlankezelő szervezetének vezetője 10 milliót fizetett XII. kerületi, Pagony utcai, 134 négyzetméteres lakásáért.