szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Végső szakaszához érkeztek a tárgyalások az MTV székházának megvásárlásáról - írta a Napi Gazdaság.

Végső szakaszához érkeztek a tárgyalások az MTV székházának megvásárlásáról - írta a Napi Gazdaság. A lap értesülése szerint az elmúlt napokban "megállapodásközeli állapot" állt elő az állam és a székházat építő - és azt az MTV-nek bérbeadó - Millenniumi Média Kft. között.

A Wallis-csoporthoz tartozó cég eszerint hozzájárulna, hogy a 38 évre szóló bérleti szerződést közös megegyezéssel megszüntessék, és az állam megvásárolja tőle a székházat. A lehetséges vételárról nem esett szó a cikkben.

Az MTV a Szabadság téri épületének eladása után, 2009 augusztusában költözött be a Bojtár utcai bázisba. A 36 ezer négyzetméteres iroda-, stúdió- és raktárterület bérlése évente 3,5 milliárd forint kiadást jelent, de a televízió az elmúlt közel másfél évben már egyáltalán nem fizetett bérleti díjat.

Az Állami Számvevőszék tavaly jelentést készített egyebek mellett az MTV székházügyéről is, és megállapította, hogy az ingatlanbérlés helyett előnyösebb lett volna a vásárlás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!