Kerékpárút Újbuda és Budakeszi között

Kerékpárút Újbuda és Budakeszi között

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu

Elkészült az a 4,2 kilométer hosszú kerékpárút szakasz, amely a Közép-magyarországi Operatív Program 67,7 millió...

Elkészült az a 4,2 kilométer hosszú kerékpárút szakasz, amely a Közép-magyarországi Operatív Program 67,7 millió forintos támogatásával valósult meg. Budaörs főváros felőli közigazgatási határától a Baross utca - Árok utca keresztezéséig épült meg ez az új szakasz.

 

A tervek szerint, a teljes kerékpárút hálózat Budapest XI. kerületétől Budakesziig tart majd, összeköttetést biztosítva a Budaörsön lévő Budapesti út és Felsőhatár út kereszteződéséig, a Bazsalikom utcában és a Virág utcában már megépült kerékpárút, és Budakeszi belterülete között.

©

Wittinghoff Tamás polgármester szerint, ez az új útszakasz is hozzájárulhat ahhoz, hogy Budaörs bekapcsolódjon a kerékpáros turizmusba, illetve az itt élők közül is egyre többen kedvet kapjanak a biciklizéshez. Az uniós támogatást az önkormányzat is kiegészítette, így a beruházás bruttó 157,5 millió forintból valósult meg.

 

©

Ezzel a projekttel párhuzamosan fut Budaörsön a BICY elnevezésű nemzetközi kerékpárút tervezési pályázat, amely városi kerékpárparkolók, és a hozzájuk kapcsolódó lopás-gátló védelmi rendszerek tervezését, megvalósítását is lehetővé teszi majd.A szervezők összekapcsolták az új útszakasz átadását a Fillari Team kerékpáros egyesület hagyományos évi biciklis felvonulásával.