szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A kellemes kertben eltöltött órák némi gasztronómiai élménnyel fűszerezve még emlékezetesebbé tehetők.

A kellemes kertben eltöltött órák némi gasztronómiai élménnyel fűszerezve még emlékezetesebbé tehetők. Ahhoz, hogy a konyhatechnikai műveleteknek minél több formáját a kertben is elvégezhessük egy összetett kerti konyhára van szükségünk.

A jó hír, hogy viszonylag kis helyen sok minden elfér. Bár a kerti sütés-főzés inkább a nyári napok tevékenysége, egy profi kerti konyha minden évszakban használható, akár télen is...

A helytakarékosság szellemében érdemes nagyobb tűzteret kialakítani, ahol egyszerre megoldhatók a grillezés, a tárcsán sütés, vagy a főzés-párolás műveletei is. A kerti tűzhelyeknél a két legfontosabb „üzemmód” a nyílt láng és a parázs. Előbbin például bográcsban főzhetünk, utóbbin húsok süthetők odaégetés nélkül.

Előnyös, ha a székek-asztalok a tűzhely közelében találhatók, így a tálalás is leegyszerűsíthető és főzés közben is szemmel tarthatjuk a dolgokat akár a társaságból is.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!