Önkormányzati lakásokat adtak át Hatvanban

Önkormányzati lakásokat adtak át Hatvanban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kilenc felújított önkormányzati lakást adtak át szerdán Hatvanban olyan helybeli családoknak, amelyek balesetveszélyessé vált önkormányzati ingatlanokból költöztek át.

©

A rekonstrukcióra mintegy 10 millió forintot fordított a helyi önkormányzat, és további 20 millió forint áll rendelkezésre a program folytatásához. Szabó Zsolt (Fidesz), a 20 ezer lakosú település polgármestere elmondta: az önkormányzat 2010-ben befejezett felmérése nyomán balesetveszélyesé nyilvánítottak a település nagygombosi városrészén egy volt majorság területén található 31 lakást.

Ezután a képviselő-testület arról döntött, hogy felújított önkormányzati lakásokat ajánlanak fel a majorság területén élő 29 családnak, illetve igény esetén anyagi segítséget nyújtanak az elköltözéshez. Ez utóbbi összege minimum 150 ezer forint, illetve négyzetméterenként ötezer forint, a lakásfelújításokra pedig összesen 30 millió forintot hagytak jóvá a képviselők.

A polgármester közlése szerint eddig 17 család jelezte igényét felújított önkormányzati lakásra; az első kilenc ingatlant most adták át. A majorság területének hasznosításáról nincs elképzelésük, mert a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. nem tart igényt a területre, a műemlékvédelem pedig nem engedélyezi az ingatlan társasházzá alakítását - mondta Szabó Zsolt.