Kihívások és lehetőségek – mire számítanak az európai vállalkozások?
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Először nyitott vidéki éttermet a Padthai Wokbar.
Hét éve, hét budapesti étteremmel működik a Padthai Wokbar, most azonban megnyitották első vidéki éttermüket, Győrben - írja a Forbes.hu.
Kanóczky Máté, az étteremlánc társalapítója azt is elmondta, hogy ugyan újabb vidéki egységeket is terveznek, mivel az országban korlátozottak a lehetőségeik, hosszú távon a külföldi terjeszkedés a céljuk.
Az étterem a győri Árkád bevásárlóközpontban nyílt, Kanóczy szerint az ilyen plázás éttermekben kisebb a rizikó, pláne, hogy Győrben nagy a vásárlóerő és közel van a nyugati határhoz.
Azt is elmondta, hogy ennek az étteremnek a megnyitása többe került, mint a budapestieké, mert a személyzetet el is kell szállásolni, és a menedzsereket is a fővárosból delegálják. Az új éttermek nyitásával a Padthai-hálózat több mint háromszáz embert fog foglalkoztatni - áll a cikkben.
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Összefoglaló a kedvezményes konstrukciók feltételeiről: mire, milyen feltételekkel lehet igényelni ilyen forrást?
Főszabály szerint a munkabért forintban kell fizetni. Vannak azonban kivételek, amely esetekben ettől el lehet térni.
Az idénymunkásokat foglalkoztató vállalkozásoknak kihívás a szabályok szigorodása.
Büszkén hirdeti magát Budapest legelőkelőbb éttermei közt a Nobu, az étterem alapvetés a világsztárok között is. Most betekintést kaptunk arról, hogy az alapító Nobuyuki Matsuhisa szellemében hogyan készül náluk a japán konyha egyik legegyszerűbb, mégis legelőkelőbb fogása, a szasimi.
Ruszin-Szendi Romulusz korrupciógyanús ügyeinek felelőséről is kérdeztünk a hadügyminisztert.