Egy olasz építésznő verandából alakított ki önkéntes karanténhoz lakrészt

Eredetileg tárolónak használták a verandát, amelyből most lakrész épült önkéntes karanténhoz.

  • hvg.hu hvg.hu
Egy olasz építésznő verandából alakított ki önkéntes karanténhoz lakrészt

Minden rendben lesz

Annyi baljós hír van manapság, hogy mindenki vár valami jobbra, biztatóra. Így vagyunk ezzel mi is: nem dobja fel sem a home office-ban, sem a szerkesztőségben ülő újságírót a helyzet, amikor jóformán csak bajokról szóló információkat kap. Pedig van azért olyan is, aminek örülni lehet, ami megnevettet, vannak remek kezdeményezések, példaértékű kiállások. Ezeket gyűjtjük ebben a cikksorozatban.

Kihívást jelent, ha egy fedél alatt élők közül betegszik meg valaki vagy csak a család egyik tagjának kell karanténba vonulnia. Erre talált megoldást Francesca Perani olasz építész, aki az Urban Cabin projekt keretén belül egy bergamói villa verandájából alakított ki egy 25 négyzetméteres külön lakrészt. Ezt a megrendelője a koronavírus miatt önkéntes izoláció céljából használja jelenleg – írta meg a Dezeen.

Az egyterű, óriási ablakokkal készült, lakrésznek saját és fürdőszobája, konyhája is van, a burkolatot pedig OSB-lapok újbóli felhasználásával készítették. Bár jelenleg a megrendelő pár egyik tagja a koronavírus miatt lakik itt, vendégháznak vagy külön dolgozórésznek is lehet majd használni a jövőben.

Érdemes megnézni az Urban Cabin projektről készült képeket is, amelyeket itt talál meg.

Útmutató cégvezetőknek

Útmutató cégvezetőknek

Aktuális pályázatok

Összefoglaló az aktív pályázatok legfontosabb feltételeiről: kik pályázhatnak, mekkora összeget lehet igényelni, mire fordítható az elnyert támogatás.

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Budapesten is kitart a jó minőség mellett Wolfgang Puck és fia, Byron Lazaroff-Puck – deklaráltan meg is kérik az árát. A világ egyik legismertebb séfje ma is töretlenül aktív a globális étteremhálózatának ügyeiben, de a Spago éttermeket már fiára bízza. Apát és fiát a menü összeállításáról, az öröklés terhéről, egymással való viszonyukról és arról is kérdeztük, milyen kést használnak. Arról is szó esett, hogy miben erősek a budapesti piacok.