szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Felépítettek a Nyugatiban egy 70 ezer légköbméteres állványszerkezetet a felújításhoz.

Az elmúlt másfél hónapban éjjel-nappal folyt a Nyugati pályaudvar felállványozása a tetőszerkezet felújítása miatt - írja a MÁV a közleményében.

A vasúttársaság szerint a szerkezet részeinek behordása éjjelente, összeállításuk napközben történt. A munkák során, műszakonként 40 szakember végezte az állványok építését, hogy elkészülhessen a 70 ezer légköbméteres szerkezet.

©

A térállvány megépült, a munkák új szakaszában megkezdődnek a szakértői felmérések. A közlemény szerint már folyamatban van a vágánycsarnok bádogszerkezeti elemeinek bontása is. A következő hetekben folyamatosan halad a munkavégzés a tetőszerkezeten, ehhez két toronydarut is telepítenek. A vágánycsarnok tetőzetén az első fázisban tervezett bontási műveleteket várhatóan ősszel fejezik be.

©

Májusban kezdődött, és a tervek szerint hét hónapig tart majd a Nyugati pályaudvar felújítása. A fejlesztés részeként több mint 8200 négyzetméteren rekonstruálják a pályaudvar tetőszerkezetét, megújul a vágánycsarnokban található felsővezeték-hálózat és az utastájékoztatási rendszert is modernizálják.

A Nyugati a legforgalmasabb pályaudvar Magyarországon: évente 18 millió utas fordul meg ott, naponta 480 vonat halad át rajta, ráadásul az elmúlt negyven évben nem újították fel átfogóan.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!