szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Vélhetően egy bemutatómakett készítése miatt kerül többe a tervezés az eredetinél. Ezen mutatnák be a budapestieknek, milyen klassz is lesz az átépített Észak-Csepel.

Még drágább lett a Budapest Déli Városkapu Fejlesztés névre keresztelt projekt tervezése, amely Észak-Csepel és Dél-Pest új beépítési elképzeléseit takarja. Korábban 580 millióért vállalta egy osztrák konzorcium, hogy megtervezi az átépítést, azonban ez az összeg már 638 millió forintra rúg – számol be a hírről az Mfor.hu, akik az európai közbeszerzési értesítőben szúrták ki a változást.

135 hektárnyi területet alakítanak át egyébként ennek keretében: ezt a részt a Duna, a Rákóczi híd, a Könyves Kálmán körút, a Soroksári út és a Weiss Manfréd út határolja. A lap szerint központi eleme az ide tervezett Diákváros, amely nyolc-tízezer egyetemi hallgató, illetve az egyetemi oktatók számára is otthont adó kollégiumváros. Ha Budapest rendezte volna a 2024-es olimpiát, több létesítményt itt építettek volna fel egyébként.

Még tavaly április végén szerződött le a Snohetta Studio Innsbruck és a Besch und Partner osztrák építész konzorciummal a Fürjes Balázs vezette Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja (KKBK) a tervezési munkálatokra.

Kitért a lap arra is, hogy a beszámoló szerint az eredeti projekt maga nem drágult, hanem új elemekkel bővült a szerződés: ezek között van a Masterplant névre keresztelt bemutatómakett elkészítése, ami a leírás szerint: „fontos szerepet fog betölteni a terület mestertervéről szóló kommunikációs események, kiállítások, előadások során, közérthetően mutatja be a mestertervet Budapest lakosságának, a szakmának, a potenciális fejlesztőknek, illetve a nemzetközi nagy közönségnek”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ön is kipróbálhatja a Google szörnykészítőjét

Ön is kipróbálhatja a Google szörnykészítőjét

Ferenc pápa: A mérsékletesség, a segítségnyújtás és az imádság időszaka jöjjön

Ferenc pápa: A mérsékletesség, a segítségnyújtás és az imádság időszaka jöjjön

Keresik ezt az aranyszínű Fiat Puntót, mert ma balesetet okozott és elhajtott - fotó

Keresik ezt az aranyszínű Fiat Puntót, mert ma balesetet okozott és elhajtott - fotó