szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Magyar Posta bezárta az összes üdülőjét, többet pedig eladnak közülük. A járvány nem kímélte a céget, az első félévben 5 milliárd árbevétel-kiesésük volt, viszont a munkaerőhiány már nem sújtja őket.

A Magyar Posta minden üdülőjét bezárta, de az ingatlanok egy része még a birtokában van – mondta Schamschula György, a cég vezérigazgatója a Népszavának adott interjújában.

Nagyon leromlott állapotban voltak, a kihasználtságuk alacsony volt, évente 100-200 milliós veszteséget hoztak a cégnek, és kétszer ennyit kellett volna költeni a felújításukra. Ezért meghirdettük a siófoki szállodánkat, hamarosan kiírjuk a balatonalmádi üdülőt is – tette hozzá.

A járvány a postát sem kímélte, Schamschula György elmondta, az első félévben ötmilliárdos árbevétel kiesés keletkezett, amihez még hozzájönnek a védekezésre elköltött milliárdok is. Eldöntöttük, hogy nem zárunk be postahivatalokat, de újragondoljuk azok működését és egyszerűsítjük a termékportfóliónkat is – mondta.

A postatörvény és az állammal kötött egyetemes közszolgáltatási szerződés alapján szerint 1650 postát kell nyitva tartaniuk, jelenleg pedig 2664 postájuk van. Abban gondolkodnak, hogy életet lehelnének a postahivatalokba úgy, hogy oda koncentrálják más szolgáltatók ügyfélszolgálati pontjait is. Ebbe a sorba illeszthető a Takarékbankkal beharangozott együttműködés is, ami főként a kisebb településeken jelenthet megoldást Schamschula szerint, ahol veszteséges a hivatal fenntartása. Azt is hozzátette, most ennek az előkészítés zajlik.

Arról is beszélt, hogy míg a koronavírus megjelenése előtt 400 betöltetlen álláshely volt a Magyar Postánál, addigra a hét elején már csak 82.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Varga Mihály bizottságot alapítana a fenntartható gazdaságfehéredésért

Varga Mihály bizottságot alapítana a fenntartható gazdaságfehéredésért

Kutyákkal keresték az aranysakálokat a Velencei-tó környékén

Kutyákkal keresték az aranysakálokat a Velencei-tó környékén

HVG-rangsor a magyar vállalatokról: A legnagyobbak és az annak látszók

HVG-rangsor a magyar vállalatokról: A legnagyobbak és az annak látszók